Nadácia Just Slovensko

Belá Fotka 1

Vážená Nadácia JUST SLOVENSKO,

Ako občianske združenie pri materskej škole v obci Belá-Dulice, sme si podali žiadosť o pomoc s nákupom voľnopredajných liekov pre Ukrajincov ubytovaných v Jasenskej doline. Ide prevažne o matky s deťmi. Mnohí v dôsledku adaptácie, ale aj nevhodných životných podmienok, ktorými za posledný mesiac prešli, trpeli silným kašľom, nádchou, či bolesťami očí a uší.

Naše vlastné zdroje nám už neumožňovali pomôcť. 6.apríla 2022 sme od vašej nadácie obdržali odpoveď, že môžeme počítať s dodávkou liekov. Po rýchlej
koordinácii potrieb utečencov, sme obdržali neuveriteľnú zásobu liekov, ktorú sme hneď zaviezli do doliny a adresne podľa veku a typu ochorenia rozdali. “Naše” Ukrajinky len nechápavo krútili hlavami a s úsmevom ďakovali.

Nakoľko váš dar bol nesmierne štedrý, ostalo dosť liekov pre detičky z Ukrajiny z rodín, ktoré sú ubytované v okolitých dedinách. Mamičky boli zvlášť vďačné za vitamíny.

Niekoľko liekov sa nám podarilo zabaliť aj do kufra s humanitárnou pomocou, ktorý je aktuálne na ceste do mesta Krivoj Roh. Spolu s vami sme pomohli veľkej skupine ľudí v núdzi, ktorí žiaľ museli opustiť svoje rodiny a domovy. Zo srdca vám za nich ďakujeme. Dali ste nám nádej, že dobro, spolupatričnosť a empatia sú stále živými hodnotami.

S pozdravom

Mgr. Viera Badínová, podpredsedníčka OZ pri MŠ Belá-Dulice